Tijdens het stadsfestival geeft Dieric Bouts een serieuze twist aan je kijk op kunst, cultuur én eten. Met ‘Bouts op je Bord’ verruimen we jouw culinaire horizonten. Laat je verrassen door oude en nieuwe smaken en geniet van 22 september tot en met 14 januari van Bouts op je Bord met het Bouts menu hier beneden.
Op zaterdag 30 september serveren wij in het kader van Bouts in Perspectief op de Velodroom van 14:00 tot … doorlopend de volgende lekkernijen:
- Beuling en/of witte pens met appelspijs en brood € 9
- Bouts-worst geserveerde op zuurdesem broodje met ajuin en mosterd € 6
- Crumble van herfstvruchten € 6 V
- Kaastaartje € 6 V
Voor wie “De Bourgondiërs” van Bart van Loo heeft gelezen (waaronder mijzelf en met veel plezier) ziet de grote feesten voor zich met veel wijn en nog meer eten dat in de meest vreemde vormen geserveerd wordt. Wij willen die periode doen herleven met typische hartige Middeleeuwse gerechten en gepaste wijnen. We doen ons best om snel meer informatie te geven over welke gerechten en menu’s.
Maar wie is Dieric Bouts?
Dieric Bouts is één van de Vlaamse primitieven en de schilder van het Laatste Avondmaal, een geniaal altaarstuk dat in de Sint-Pieterskerk te bezichtigen is.
Wat en wie zijn de Vlaamse primitieven?
Dat is een groep van schilders actief van 1400 tot 1550 die we nu Vlaams kunnen noemen en hoofdzakelijk actief waren in steden zoals Brugge, Gent, Doornik, Brussel en Leuven. Ze waren primitief omdat ze in die tijd het diepteperspectief niet kenden en hun meesterwerk maakten zonder dit hulpmiddel.
Onder de Vlaamse primitieven zijn gekend de gebroeders van Eyck (Gent), Hans Memling, Hugo van der Goes en Rogier van der Weyden.
En de belangrijkste vraag, wat schaft de pot?
Voorgerecht € 16
- Witte en zwarte pens met appel crumble/pruimencompote
- Verse gevulde vijgen met geitenkaas, honing en spek uit de oven (zonder spek veggie)
- Bouts pasteitjes (vlees of kip of zalm)
Hoofdgerecht € 24
- Bouts worsten (2) met ajuinstoemp
Volgens Middeleeuws recept, gemaakt door OX Slagerij - Bourgondisch stoofpotje met veel groenten en patatjes
Volgens Middeleeuws recept
Nagerecht € 10
- Kaastaart
- Crumble van herfstfruit
- Bourgondische kaasschotel + € 6
Dit menu bestaat naast ons bestaande maandmenu en menu voor groepen.
Voor wie wil reserveren, best online en voor groepen stel je vraag hier en we komen snel terug met meer.