Het groepsrestaurant te Leuven

Onze locatie is uniek en ideaal voor groepen vanaf 8 tot 150 personen (binnen 96 personen, buiten meerdere terrassen maximaal 150 personen). Groepen kunnen kiezen uit verschillende formules: ontbijt, koud buffet, brunch, receptie, walking dinner, diner met teambuilding zoals moordspel of tasting of quiz, menu 2 of meer gangen en outdoor barbecue. Bij het groepsmenu kan ieder kiezen bij elke gang, de barbecue speelt in op lang aperitief, barbecue buffet à volonté en rijkelijk dessert buffet. We hebben veel ervaring met veggie en vegan, ook een 100% veggie barbecue.

Groepen even praktisch

Bij reservaties voor groepen weten we graag enkele dagen op voorhand wat ieder wil om de keuken te helpen. Nadat het contactformulier is ingevuld (of zie beneden) zullen we een voorlopige reservatie maken, geheel vrijblijvend maar zo ben je even zeker van de beschikbaarheid totdat de offerte is goedgekeurd. De reservatie wordt definitief na betaling van het voorschot, 40% op basis van de offerte. Het is mogelijk om het aantal personen gratis te wijzigen tot één dag op voorhand, niet de dag zelf. Indien het aantal personen 20% minder is dan voorzien, behouden we het recht te annuleren.

Formules voor groepen

Voor groepen vanaf 8 personen stellen wij graag het groepsmenu voor.

Voor groepen vanaf 24 personen kunnen we ook een ontbijt, koud buffet, brunch of een lekkere barbecue organiseren. Voor grote groepen bieden we ook buffetten voor koud, warm en dessert aan.

Bij iedere groep raden we aan een drankenforfait te nemen. Bij een receptie vooraf wordt meestal per fles gerekend.

Ontbijt, broodjes of koud buffet

Voor groepen vanaf 24 personen, gelieve een offerte te vragen

Koffie met iets meer

Per tas koffie of thee € 3,5, à volonté € 5 pp max. 1 uur.
Ontbijtkoeken: chocoladebroodje, croissant, boterkoek, ronde suisse € 3 per stuk, € 5,5 pp voor 2 stuks
Taart: assortiment taarten, € 6 per stuk

Ontbijt

Viennoiserie, broodjes, assortiment beleg, fruit en verse fruitsalade, yoghurt (natuur en vegan), lokaal fruitsap, tas koffie of thee: € 16 pp. Graag maken we een voorstel op maat met meer lekkers.

Koud buffet

Dagverse soep, selectie broodjes, buffet kazen en fijne vleeswaren gedecoreerd met vers fruit en noten, gemengde salade, witte kool salade curry appel, salade soja paprika, komkommersalade, tomaatjes, pasta pesto en aardappelsalade, water en bruiswater à volonté. Koud buffet vanaf € 20 pp. Met eitjes, spek en pannenkoeken € 28 pp.

Brunch

Graag werken we een voorstel uit op maat waarin we ontbijt, koud buffet en Belgische klassiekers combineren. Brunch vanaf € 40 pp. Ook mogelijk met lokale fruitsappen, Belgische bubbels en wijnen of met dranken forfait.

DRANKEN FORFAIT

Enkel voor gehele groep, dranken forfait bij groepsmenu of barbecue.

  • Mini dranken forfait*: 2 glazen wijn (rood, wit, rosé) of bieren ‘t vat (33 cl) + water à volonté, 1 tas koffie of thee
    Extra glas Belgische bubbels of mocktail: € 6,5
    *niet mogelijk bij barbecue en beter niet bij 3 gangen menu, extra dranken op 1 rekening
  • Dranken forfait: glas Belgische bubbels, à volonté wijnen van ‘t Huys, bieren van ‘t vat, selectie frisdrank en fruitsap, water en bruiswater tot en met koffie/thee: € 28 pp (max 2,5 uur, daarna € 10/pp/uur), bij dranken buiten forfait wordt meerkost aangerekend (bvb. Irish coffee + € 6,5)
    Voor BOB mocktail of natuurbubbels, natuurwijnen 0%, bieren 0%, limonade van ‘t Huys en frisdranken.
  • Dranken forfait kinderen 3 tot 12 jaar: € 14 pp

GROEPSMENU

Graag weten we de keuze van elk 4 dagen voor iedere gang op voorhand. Aantal personen kan gewijzigd worden tot 2 dagen op voorhand, nadien is annuleren niet meer mogelijk. Een groepsmenu wordt meestal gecombineerd met een drankenforfait.

Prijzen groepmenu:

  • Hoofdgerecht + dessert € 36
  • Voorgerecht + hoofdgerecht € 42
  • Voorgerecht + hoofdgerecht + dessert € 48
  • Menu kinderen 3 gangen € 30

KINDERMENU

Tot 12 jaar 3 gangen, € 30 pp

  • Als voorgerecht kaaskroket of zalmkroket met salade of portie bitterballen met ketchup of dagverse soep
  • Als hoofdgerecht mag er gekozen worden uit de kaart voor kleine bon vivants
  • Als dessert een kinderijsje

NIEUW! ZOMER BARBECUE GROEPSMENU

Zomer is barbecue, dit doen we op verzoek vanaf 24 personen in buffetvorm en iedere vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag de gehele zomer lang. Daarom hebben we voor groepen ook een barbecue menu aan dezelfde prijs als het normale groepsmenu.

Aperoplank van de Ofyr barbecue

Bruschetta, gamba, kippenbout, dips en meer
(ook in veggie versie beschikbaar)

Hoofdgerecht

Met gepofte aardappel, kruidenboter en gegrilde groenten
Huisgemaakte saus peperroom of archiduc + € 4,5

Belgische steak
Entrecote > 250 gr + € 8
Gamba à la plancha 8 st
Zalm + verse tartaar
Royal Cheese Burger (veggie)

Dessert

Rijstpap grand-mère brulée met bruine suiker
Panna Cotta
Chocomousse van ‘t Huys
Zie ook suggestiebord

GROEPSMENU ZOMER

JULI ■ AUGUSTUS ■ SEPTEMBER

Tijdens de zomer koken we op de Ofyr barbecue iedere vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Daarom stellen we voor te kiezen uit de barbecue menu voor groepen op die momenten, zie hierboven.

VOORGERECHT
  • Charentais meloen met ham
  • Gerookte zalm
  • Ambachtelijke ravioli 2 st
    ricotta champignon of
    zuiderse groenten met tomaat – veggie
  • Salade mozzarella – veggie
HOOFDGERECHT
  • Steak Blanc Bleu Belge 220 gr + Friet
    + huisgemaakte saus peperroom, archiduc of provençaalse saus. + € 4,5
  • Entrecote > 250 gr + Friet + € 8
  • Vlaamse stoverij van varkenswangetjes + Friet
  • Zalm dille + krieltjes
  • Bouillabaisse met mosselen, vis, rouille + brood
  • Koninginnenhapje van verloren groenten – veggie
DESSERT
  • Sorbet met vers fruit
  • Panna cotta volgens suggestie
  • Coupe vanille volgens suggestie

MENU HERFST & WILD

Voor de herfst vanaf begin oktober publiceren we spoedig het menu. Naar goede gewoonte voorzien we 4 à 5 keuzes per gang, met ministens één veggie keuze per gang. Klassiekers die we steeds in het menu behouden zijn: steak friet, vlaamse stoverij, vis van de dag,…

OUTDOOR ZOMER & WINTER BARBECUE

Wij doen het gehele jaar door outdoor cooking vanaf 24 personen, nu met verwarmd en overdekt buitenterras.

Barbecue en outdoor cooking voor groepen vanaf 24 tot 150 personen: vanaf € 48 pp

  • Aperitief met warme hapjes van de Ofyr: scampi, bruschetta lookboter, …
  • Buffet à volonté met vlees (steak extra, barbecue worst, gemarineerde kip, hamburger), veggie (burger, geroosterde zoete pepers, gekarameliseerde wortels), warme en koud groenten en salada’s, broodjes, pasta pesto, aardappelsalade, koude en warme sauzen, alles om je eigen hamburger te maken,…
  • Dessert Buffet of dessert plankjes
  • Best met drankenforfait

+ zalm en gamba à la plancha: € 8 pp
+ zalm, gamba en kreeft 700/800 op de Ofyr: € 80 pp (halve kreeft per persoon)

Barbecue op maat

Als het wat meer mag zijn: (mini) hamburgers, filet pur, tomahawk, côte à l’os, kreeft, gepofte aardappelen met daslookboter, groene asperges, bereidingen en stoofpotjes in de Dutch oven, vers geklopte bearnaisesaus,.. Voor het dessert denken we aan pannekoeken, gekarameliseerde ananas,…

Barbecue is ideaal voor

  • voor grotere groepen
  • gecombineerd met een lang aperitief
  • meer ontspannen sfeer
  • showcooking met houtvuur en koks in actie
  • Voor speciale gelegenheden: huwelijk, huwelijksverjaardag, communie, familiefeest, verjaardag,…

RECEPTIE OF LANG APERITIEF

Recepties zijn vaak ook in combinatie met een menu of barbecue. Bijvoorbeeld bij een huwelijk waar eerst een receptie wordt gehouden voor een grotere groep of een barbecue waar het aperitief . bewust wat langer mag zijn. Het dranken forfait dekt hier niet de lading, daarom stellen we voor tijdens de receptie per glas of fles te rekenen en nadien een dranken forfait te nemen zonder aperitief.

  • Belgische bubbels per fles
  • Nootjes en chips van ‘t Huys
  • Finger food: vanaf 12 pp
    • Alternatieven om een selectie hapjes op tafel te zetten:
    • Bruschetta met lookboter (veggie)
    • Mini loempia met dip (veggie)
    • Kaaskroketjes met dip (veggie)
    • Zalmkroketjes
    • Portie kaas met mosterd De Ster:(veggie)
    • Hummus met tortilla chips (veggie)
    • Kibbeling met verse tartaar
  • Onze planken:
    • Kaasplank 6 Belgische kazen, geserveerd met vers afgebakken brood (met verse boter, olijfolie en grof zout), verkrijgbaar als foodpairing met 3 Belgische trappisten (kleinere glazen) of wijnen
    • Grote apero plank Belgische kazen, fijne vleeswaren, brood en boter
    • Grote apero plank warme hapjes
  • Bij barbecue worden dan ook de hapjes van de Ofyr geserveerd

WAT WE GRAAG WETEN BIJ GROEPEN

Bij iedere reservatie weten we graag

2 dagen op voorhand het definitief aantal personen, nadien zijn annulaties niet meer mogelijk

4 werkdagen op voorhand:

  • wat de menukeuze van elk is per gang, iedereen moet niet hetzelfde nemen
  • geef ook keuzes door zoals saus (indien van toepassing) of bakwijze
  • hoeveel vegetariërs
  • opmerkingen inzake intoleranties
  • planning als de tijd beperkt is, te beginnen met uur van aankomst
  • tafelschikking
  • binnen of buiten, apart terras,…
  • is de keuze een drankenforfait of op één rekening
  • of u een factuur wenst en dus geen BTW-ticket wat we standaard geven

Voorschot

Voor groepen wordt steeds een voorschot gevraagd van 50%. Nadat het voorschot is voldaan wordt de voorlopige reservatie pas definitief. Voor een voorlopige reservatie is de maximale termijn 2 weken. Vooraleer de voorlopige reservatie wordt geannuleerd, sturen we steeds een verwittiging per mail.

Voorschot te storten op rekening van ‘t Oud Gasthuys BV: BE06 7340 0768 3722
Gelieve steeds datum en naam te vermelden. Voorschot factuur steeds mogelijk.

Private dining

In de 18de eeuwse zaal kunnen groepen tot 28 personen volledig privaat dineren of in het kader van teambuilding een dinerspel spelen.

‘t Oud Gasthuys exclusief

Het is ook mogelijk de gehele locatie af te huren voor een event of feest.