Groepen

Please click here for the EN version of this page

Voor groepen vanaf 8 personen stellen wij graag het groepsmenu voor. Voor groepen vanaf 16 personen kunnen we ook een broodjes of een lekkere barbecue organiseren met buffet. Bij iedere groep raden we aan het drankenforfait te nemen. Bij een receptie vooraf wordt meestal per fles gerekend.

RECEPTIES OF LANGE APERITIEF

  • Nootjes en chips van ’t Huys
  • Bruschetta met look: € 12 per 8 V
  • Bruschetta look met tomatensalsa: € 16 per 8 V
  • Mini loempia met dip: € 8 per 10 V
  • Kippenboutjes met zoetzure dip: € 10 per 6
  • Gelakte Yakitori van kip: € 10 per 6
  • Mix van 12 mini-kroketten met dip: € 14
  • Humus met naanta brood, per schotel € 10 V
  • Nacho’s met gesmolten cheddar, jalapeños, guacamole, zure room en tomatensalsa
    Per schotel € 14 V
  • Kaasplank 6 Belgische kazen, geserveerd met vers afgebakken brood (met verse boter, olijfolie en grof zout), verkrijgbaar als foodpairing met 3 Belgische trappisten (kleinere glazen) of wijnen
  • Grote apero plank Belgische kazen, fijne vleeswaren, warme hapjes, brood en boter € 32

Broodjesbuffet

Voor groepen vanaf 16 personen kunnen wij een broodjesmaaltijd voorzien: 2 broodjes per persoon en maximaal 6 soorten waarvan de helft veggie om uit te kiezen met water en bruiswater à volonté, extra salade en dagverse soep: € 16 pp. Dit kan ook buiten geserveerd worden als het weer het toelaat met een buffet met bediening. Extra dranken worden geserveerd op één rekening.

Drankenforfait bij menu

  • Aangepaste Belgische wijnen € 18 (3 gangen)
  • Forfait 3 gangen voor bubbels, selectie wijnen, bieren van ’t vat, frisdrank (cola, limonade, ice tea), levend en bruiswater tot en met koffie: € 25
  • Forfait zonder alcohol, wel met mocktail € 20
  • Forfait zonder cava of met cava voor 2 gangen: € 20
  • Forfait zonder alcohol: € 15
  • Forfait kinderen tot 12 jaar: € 12

Groepsmenu

2 gangen voorgerecht + hoofdgerecht € 40
2 gangen hoofdgerecht + dessert € 36

3 gangen € 45
3 gangen kinderen € 26

Enkel een hoofdgerecht: dit is natuurlijk steeds mogelijk en de prijs vind je bij de suggesties.
Laten we de keuken het niet te moeilijk maken zonder voorbereiding, graag maximaal 3 à 4 keuzes per gang en graag 3 werkdagen op voorhand. Indien geen keuzes gekend zijn, wordt dit bepaald in overleg en wat mogelijk is.

MENU SEPTEMBER

VOORGERECHT

  • Paprikasoep met croutons V
  • Verse gevulde vijgen met geitenkaas, honing en spek (V zonder spek)
  • Carpaccio van gerookte zalm en bietjes
  • Ravioli in parmezaan roomsaus V

HOOFDGERECHT

  • Steak (Blanc Bleu Belge 1ste keus 220 gr) natuur met salade en verse frietjes
    + boter van vers geplukte daslook € 4
    + Peperroomsaus € 4
    + Archiduc champignon roomsaus  € 4
  • Bourgondisch stoofpotje met veel groenten
  • Vis van de dag met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en curry dressing
  • Pasta Pesto met burrata  V

HUISBEREIDE DESSERTS

  • Panna cotta met coulis vers fruit
  • Sorbet met vers zomers fruit
  • Crème Brûlée
  • Bord met Belgische kazen + € 6, ideaal met glas Belgische appel ijswijn of kersenwijn + € 8

MENU OKTOBER

VOORGERECHT

HOOFDGERECHT

  • Steak (Blanc Bleu Belge 1ste keus 220 gr) natuur met salade en verse frietjes
    + boter van vers geplukte daslook € 4
    + Peperroomsaus € 4
    + Archiduc champignon roomsaus  € 4
  • Bourgondisch stoofpotje met veel groentjes en frietjes – Middeleeuws recept Dieric Bouts festival
  • Boutsworst (2) met ajuinstoemp – Middeleeuws recept Dieric Bouts festival
  • Ouderwets “veggie” koninginnehapje met frietjes, eigen recept
  • Op het vel gebakken zalm met verse tartaar, salade en frietjes

DESSERTS

  • Crumble van herfstfruit – Middeleeuws recept Dieric Bouts festival
  • Sorbet met vers fruit
  • Crème brûlée
  • Panna cotta coulis vers fruit
  • Bourgondisch bordje met Belgische kazen + € 6, ideaal met glas Belgische appel ijswijn of kersenwijn + € 8

Bouts op je Bord!

Het Dieric Bouts menu van ’t Oud Gasthuys geïnspireerd op Middeleeuwse gerechten en ingredienten. Voor de eenvoud is dit menu aan dezelfde prijs.

Voorgerecht

  • Witte en zwarte pens met compote en zuurdesembrood
  • Verse gevulde vijgen met geitenkaas, honing en spek uit de oven (zonder spek veggie)
  • Bouts pasteitjes, ook veggie
  • Compote van pruimen, gember, rozemarijn en geitenkaas (Veggie)

Hoofdgerecht

  • Ajuinstoemp met onze Bouts-worstenvolgens Middeleeuws recept en gemaakt door OX Slagerij
  • Bourgondisch stoofpotje met veel groenten en krielpatatjes
  • Witte en/of zwarte pens met ajuinstoemp of zuurdesembrood en compote
  • Ajuinstoemp met krokante en gemarineerde tofoe met kruiden uit de Middeleeuwen V

Dessert

  • Middeleeuws hartig kaastaartje
  • Crumble van herfstfruit
  • Bourgondische kaasschotel + € 6

Het Bouts menu is beschikbaar vanaf vrijdag 22 september enkel ’s avonds of voor groepen

Barbecue + dessert vanaf € 39 pp

Barbecue voor groepen vanaf 24 personen

  • Voor bedrijven
  • Voor speciale gelegenheden: huwelijk, huwelijksverjaardag, communie, familiefeest, verjaardag,…

Iedere barbecue komt met gepofte aardappelen met kruidenboter of aardappelsalade, pasta pesto, broodjes, zomerse salades.

Koude sauzen: mayonnaise, barbecue en tartaar

Dit is de basis van iedere barbecue, we stellen drie formules voor:

  • vlees € 39 pp: brochette, steak, saucisse de campagne
  • mix vlees en vis € 45 pp: steak, scampi’s, zalm op vel
  • veggie € 39 pp: groenten brochettes, burgers, gebakken groentjes (naargelang seizoen asperges, aubergine, zoete peper, ajuin, champignons,…)

Barbecue extra’s

Voor een lang aperitief of receptie: mini-brochettes, bruschettas, tomatensalsa, kippenboutjes, scampi’s in de look = € 16 pp

Warme sauzen zoals béarnaise, archiduc, peperroom, witte porto, yuzu boter = € 4 pp

Dessert inbegrepen

Bij een barbecue kunnen we gaan voor de desserts van de chef, ieder maakt zijn keuze of we zetten plankjes op tafel.

Natuurlijk kunnen we ook het dessert in buffetvorm aanbieden, afhankelijk van je wensen maken we hiervoor het liefst een offerte.

Barbecue exclusief op maat

Met onze Ofyr barbecues kunnen wij u ook show cooking bieden met onze chef, een spektakel voor de ogen en buikje rond.

Verse gehele sardines, mosselen, kabeljauw, kreeft: vraag naar onze dagverse prijzen

Côte à l’os black angus, ribeye, filet pur: vraag naar de mogelijkheden

Desserts op de Ofyr zoals pannenkoekjes, gekarameliseerde ananas,…

WAT WE GRAAG WETEN BIJ GROEPEN

Bij iedere reservatie weten we graag 3 werkdagen op voorhand:

  • wat de keuze van elk is per gang, iedereen moet niet hetzelfde nemen
  • geef ook keuzes door zoals saus (indien van toepassing) of bakwijze
  • hoeveel vegetariërs
  • opmerkingen inzake intoleranties
  • planning als de tijd beperkt is, te beginnen met uur van aankomst
  • tafelschikking
  • binnen of buiten, apart terras,…
  • is de keuze een drankenforfait of op één rekening
  • of u een factuur wenst en dus geen BTW-ticket wat we standaard geven

Voorschot

Voor groepen wordt steeds een voorschot gevraagd van 40%. Nadat het voorschot is voldaan wordt de voorlopige reservatie pas definitief. Voor een voorlopige reservatie is de maximale termijn 2 weken. Vooraleer de voorlopige reservatie wordt geannuleerd, sturen we steeds een verwittiging per mail.

Voorschot te storten op rekening van ’t Oud Gasthuys BV: BE06 7340 0768 3722
Gelieve steeds datum en naam te vermelden. Voorschot factuur steeds mogelijk.

Vorige maanden

ZOMERMENU

Geldig de gehele zomer tijdens de maanden juli en augustus.

VOORGERECHT

  • Tomate crevette (1)
  • Ardeense ham met meloen
  • Groene gazpacho en toast van verse tartaar met gerookte makreel
  • Ravioli King Crab met Yuzu (2)
  • Ravioli Ricotta/Champignon V (2)

HOOFDGERECHT

  • Steak (Blanc Bleu Belge 1ste keus 220 gr) natuur met salade en verse frietjes
    + boter van vers geplukte daslook € 4
    + Peperroomsaus € 4
    + Archiduc champignon roomsaus  € 4
  • Vlaamse stoverij met verse frietjes en salade
  • Zalmburger van ’t Huys met pepersaus en frietjes
  • Vis van de dag met aardappelsalade
  • Chili sin carne met zure room en naanta brood V

DESSERTS

  • Pavlova
  • Limoen cheesecake
  • Sorbet met vers zomers fruit
  • Coupe Dame Blanche of Brésilienne
  • Bord met Belgische kazen + € 6, ideaal met glas Belgische appel ijswijn of kersenwijn + € 8

MENU JUNI

VOORGERECHT

  • Garnaalcocktail
  • Ravioli tartufata met truffelsaus
  • Ravioli eekhoorntjesbrood met truffelsaus – veggie
  • Carpaccio van tomaat met burrata di bufalo
  • Grote apéro plank ( apéro planken voor de gehele groep)
    4 Belgische kazen, fijne vleeswaren, warm mix mini kroketten en mini loempia’s met hun dip
  • Grote apéro plank veggie (apéro planken voor gehele groep)
    6 Belgische kazen, met veggie mix kroketten en mini loempia’s met hun dip
    Wordt geserveerd met brood en echte boter

HOOFDGERECHT

  • Steak (Blanc Bleu Belge 1ste keus 220 gr) natuur met salade en verse frietjes
    + boter van pas geplukte daslook
    + Peperroomsaus 4,0 €
    + Archiduc champignonroomsaus  4,0 €
  • Vlaamse stoverij met verse frietjes en salade
  • Angus Burger van ’t Huys met verse frietjes
  • Veggie Burger van ’t Huys met verse frietjes
  • Vis van de dag met spinaziepuree en vers gemaakte tartaar
  • Ouderwets koninginnenhapje met frietjes
  • Veggie koninginnenhapje met frietjes

Huisbereide DESSERTS

  • Panna Cotta coulis vers fruit
  • Coupe aardbeien, vanille en slagroom
  • Crème Brûlée
  • Sorbet met vers fruit
  • Bord met Belgische kazen + € 6, ideaal met glas Belgische appel ijswijn of kersenwijn + € 8

Let op!
Deze zomer regelmatig Ofyr Barbecue Night & Buffet à volonté in plaats van het zomermenu.

Hapjes van de Ofyr bij ape

MENU MEI

VOORGERECHT

  • Vitello Tonnato
    kalfsvlees, tonijn dressing, kappertjes, rucola
  • Ravioli zalm dille met zijn witte wijnsaus
  • Asperges à la flamande / op vlaamse wijze V
    geklaarde hoeveboter, eitjes en peterselie
  • Grote apéro plank voor de gehele groep
    4 Belgische kazen, fijne vleeswaren, warm mix mini kroketten en mini loempia’s met hun dip
    met 6 Belgische kazen, met veggie mix kroketten en mini loempia’s met hun dip
    Wordt geserveerd met brood en echte boter

HOOFDGERECHT

  • Steak (Blanc Bleu Belge 1ste keus 220 gr) natuur met salade en verse frietjes
    + boter van pas geplukte daslook
    + Peperroomsaus 4,0 €
    + Archiduc champignonroomsaus  4,0 €
  • Op het vel gebakken zalm met asperges, mousseline en krieltjes + € 6
  • Vlaamse stoverij met verse frietjes en salade
  • Ouderwets koninginnenhapje met frietjes
  • Veggie koninginnenhapje van ‘t huys

HUISBEREIDE DESSERTS

  • Panna Cotta coulis vers fruit
  • Coupe vanille, krieken en slagroom
  • Tiramisu
  • Sorbet met vers fruit
  • Bord met Belgische kazen + € 6, ideaal met glas Belgische appel ijswijn of kersenwijn + € 8

Enkel een hoofdgerecht: dit is natuurlijk steeds,mogelijk en de prijs volgens de kaart.
Laten we de keuken het niet te moeilijk maken zonder voorbereiding, graag maximaal 4 keuzes per gang en graag 3 werkdagen op voorhand.