Het groepsrestaurant te Leuven

Onze locatie is uniek en ideaal voor groepen vanaf 8 tot 150 personen (binnen 96 personen). Voor groepen bieden we verschillende formules aan: ontbijt, broodjeslunch, koud buffet, brunch, receptie, walking dinner, dinerspel, menu 2 of meer gangen en outdoor barbecue.

Groepen even praktisch

Bij reservaties voor groepen weten we graag enkele dagen op voorhand wat ieder wil om de keuken te helpen. Nadat het contactformulier is ingevuld (of zie beneden) zullen we een voorlopige reservatie maken, geheel vrijblijvend maar zo ben je even zeker van de beschikbaarheid totdat de offerte is goedgekeurd. De reservatie wordt definitief na betaling van het voorschot, 40% op basis van de offerte. Het is mogelijk om het aantal personen gratis te wijzigen tot één dag op voorhand, niet de dag zelf. Indien het aantal personen 20% minder is dan voorzien, behouden we het recht te annuleren.

Private zaal

In de 18de eeuwse zaal kunnen groepen tot 28 personen volledig privaat dineren of in het kader van teambuilding een dinerspel spelen. De warme kamer kan gratis privaat gehuurd worden met minimaal 16 personen met 3 gangen menu en dranken forfait (of gelijkaardige formule). Indien minder wordt een huur aangerekend van € 260 (per middag of avond). De warme kamer is ook voorzien van HD beamer, krachtige geluidsinstallatie en wifi.

Formules

Voor groepen vanaf 8 personen stellen wij graag het groepsmenu voor.

Voor groepen vanaf 24 personen kunnen we ook een ontbijt, broodjes lunch, koud buffet of brunch met Belgische kazen en fijne vleeswaren of een lekkere barbecue organiseren met buffet. Voor grote groepen bieden we ook buffetten voor koud, warm en dessert aan.

Bij iedere groep raden we aan het drankenforfait te nemen. Bij een receptie vooraf wordt meestal per fles gerekend.

Ontbijt, broodjes of koud buffet

Voor groepen vanaf 16 personen, gelieve een offerte te vragen

Koffie met iets meer

Per tas koffie of thee € 3,5, à volonté € 5 pp max. 1 uur.
Ontbijtkoeken: chocoladebroodje, croissant, boterkoek, ronde suisse € 3 per stuk, € 5,5 pp voor 2 stuks
Taart: assortiment taarten, € 6 per stuk

Ontbijt

Viennoiserie, broodjes, assortiment beleg, fruit en verse fruitsalade, yoghurt (natuur en vegan), lokaal fruitsap, tas koffie of thee: € 16 pp. Graag maken we een voorstel op maat met meer lekkers.

Broodjes lunch

Minstens 2 broodjes per persoon en maximaal 6 soorten waarvan de helft veggie om uit te kiezen met water en bruiswater à volonté, extra gemengde salade, fruit en dagverse soep: € 16 pp.

Koud buffet

Dagverse soep, selectie broodjes (minimaal 2 per persoon), buffet kazen en fijne vleeswaren gedecoreerd met vers fruit en noten, gemengde salade, witte kool salade curry appel, salade soja paprika, komkommersalade, tomaatjes, pasta pesto en aardappelsalade, water en bruiswater à volonté.

Brunch

Graag werken we een voorstel uit op maat waarin we ontbijt, koud buffet en Belgische klassiekers combineren. Dit kan aangevuld worden met lokale fruitsappen en Belgische bubbels en wijnen.

Dit kan ook buiten geserveerd worden als het weer het toelaat met een buffet met bediening. Extra dranken worden geserveerd op één rekening.

DRANKEN FORFAIT

Enkel voor gehele groep, voor BOB of niet mag door elkaar, gelieve op te geven hoeveel personen geen alcohol drinken. Dranken forfait bij groepsmenu of barbecue.

  • Forfait 3 gangen of barbecue met Belgische bubbels, wijnen van ’t Huys, bieren van ’t vat, selectie frisdrank en fruitsap, water en bruiswater tot en met koffie/thee: € 27 (max 2,5 uur, daarna € 10/pp/uur)
  • BOB Forfait 3 gangen met weinig of geen alcohol: natuurbubbels of mocktail, natuurwijn 0%, bieren 0%, selectie frisdrank en fruitsap, water en bruiswater tot en met koffie/thee: € 27 (max 2,5 uur, daarna € 10/pp/uur). De geserveerde natuurwijnen bevatten maximaal 0,5% alcohol (een banaan kan tot 1% alcohol bevatten). Wij gebruiken de term natuurwijn voor de eenvoud, “wijn” veronderstelt op basis van druiven, wat hier nooit het geval is.
  • BOB Forfait zonder natuurwijnen + 1 glas bubbels 0% of mocktail € 24
  • BOB Forfait zonder alcohol: € 16
  • Forfait kinderen tot 12 jaar: € 14

GROEPSMENU

Voor 2024 nieuwe prijzen groepmenu’s:

  • Vlaamse menu: soep + voorgerecht + hoofdgerecht + dessert € 34
  • Hoofdgerecht + dessert € 36
  • Voorgerecht + hoofdgerecht € 42
  • Groentensoep + hoofdgerecht + dessert € 45
  • Voorgerecht + hoofdgerecht + dessert € 48
  • Soep + voorgerecht + hoofdgerecht + dessert € 54
  • Menu kinderen 3 gangen € 30

Voor de komende maanden worden de menu’s spoedig aangekondigd.

Kindermenu

  • Als voorgerecht kaaskroket of garnaalkroket met salade, mix mini kroketjes of dagverse soep
  • Als hoofdgerecht mag er gekozen worden uit de kaart voor kleine bon vivants
  • Als dessert een kinderijsje

Vlaams menu
3 gangen voor slechts € 34

Groentensoep van de dag – veggie

Bouletten van ’t Huys, te kiezen met warme krieken of saus van adbijbier, met ajuinstoemp
of Boerenworst 2 st met ajuinstoemp
of Ouderwets koninginnenhapje van verloren groenten met frietjes – veggie

Panna cotta

Tip! Ideaal met mini drankenforfait € 16: natuurwater + 2 x wijn of 2 x bier van het vat + koffie of thee

MENU

Geldig tot 1/3/2024

VOORGERECHT

  • Bisque van Noordzeegarnalen huisgemaakt, met rouille en toast
  • Coquilles St. Jacques 3 st met witloof
  • Ravioli eekhoorntjesbrood 2 st met truffelsaus afgewerkt met shiitake – veggie

HOOFDGERECHT

  • Steak natuur met salade en verse frietjes
    + peperroom of archiduc + € 4
  • Vlaamse stoverij van varkenswangetjes en verse frietjes
  • Kabeljauw op zijn Vlaamse met kruidenpuree
  • Salade geitenkaas op krentenbrood, met honing, appel en spekjes – ook mogelijk zonder spek (veggie)

DESSERTS

  • Coupe neuzekes (de echte Gentse Geldhof cuberdons)
  • Panna cotta met bloedappelsien
  • Crème Brûlée

MENU Maart

VOORGERECHT

  • Duo handgemaakt zalmkroketje en gerookte zalm
  • Huisgemaakte bisque van Noordzee garnalen
  • Ambachtelijke ravioli zuiderse groenten met tomaat basilicum – veggie

HOOFDGERECHT

  • Steak + Friet
  • Stoofpotje van varkenswangetjes + Friet
  • Vis van de dag, dille saus en kruidenpuree
  • Ouderwets koninginnenhapje van verloren groenten – veggie

DESSERT

  • Coupe vanille salted caramel
  • Crème brûlée
  • Sorbet met vers fruit

MENU APRIL MEI

VOORGERECHT

  • Handgesneden gerookte zalm
  • Vitello Tonnato huisgemaakt
  • Salade burrata op bedje van gegrilde zuiderse groenten en hummus van zoete aardappel, afgewerkt met tomatensalsa en rucola – veggie
  • Vanaf half april: asperges op zijn vlaams – veggie

HOOFDGERECHT

  • Een blijver, onze malse steak Blanc Bleu Belge + frietjes
    + huisgemaakte saus peperroom, archiduc of bearnaise € 4,5
  • Vanaf half april: vis van de dag met asperges + gebakken krielpatatjes
  • Huisgemaakte Vlaamse stoverij + Friet
  • Huisgemaakte Vlaamse waterzooi van Mechelse koekoek
  • Champignon balletjes met kruidige provençaalse saus + krielpatatjes – veggie

DESSERT

  • Colonel: citroensorbet met wodka
  • Panna cotta koffie speculoos crumble
  • Vanaf mei: Coupe vanille met aardbeien en slagroom
  • Tot mei: Coupe vanille neuzekes slagroom, met de echte Gentse van Geldhof

MENU JUNI

VOORGERECHT
  • Handgemaakte kaaskroket met Ardeense ham en salade
  • Salade van kerstomaatjes, garnalen, gerookte zalm en ei mimosa
  • Ambachtelijke ravioli ricotta champignons – veggie
HOOFDGERECHT
  • Steak Blanc Bleu Belge supermals met salade + frietjes
    + huisgemaakte saus peperroom, archiduc of bearnaise € 4,5
  • Huisgemaakte Vlaamse stoverij + frietjes
  • Koninginnenhapje grand-mère of van verloren groenten + frietjes
  • Op het vel gebakken zalm met verse tartaar, salade en puree
  • Caesar salade van Mechelse koekoek en parmezaan
DESSERT
  • Sorbet met vers fruit
  • Panna cotta framboise en kletskoppen
  • Coupe vanille met aardbeien en slagroom

MENU ZOMER

Bij ’t Oud Gasthuys is de zomer heerlijk genieten op de ruime en rustige terrassen. We zijn dan vanaf ’s middags open tot ’s avonds met zomerse vibes, brasserie kaart en cool drinks en ’s avonds genieten we volop van de specialiteiten van de Ofyr barbecue en de Noordzee. Voor groepen en familie kunnen we een privaat terras voorzien met zicht op klooster en kapel, voor grotere groepen een deel (tot 50p) van het grote terras vooraan of volledig (tot 100 p). Wie meer wil, kan de gehele zaak exclusief huren.

OUTDOOR ZOMER & WINTER BARBECUE

Wij doen het gehele jaar door outdoor cooking vanaf 24 personen, nu met verwarmd en overdekt buitenterras.

Barbecue en outdoor cooking voor groepen vanaf 24 tot 140 personen: vanaf € 48 pp

  • Aperitief met warme hapjes van de Ofyr: scampi, bruschetta lookboter, …
  • Buffet à volonté met vlees (steak extra, barbecue worst, gemarineerde kip, hamburger), veggie (burger, geroosterde zoete pepers, gekarameliseerde wortels), warme en koud groenten en salada’s, broodjes, pasta pesto, aardappelsalade, koude en warme sauzen, alles om je eigen hamburger te maken,…
  • Dessert Buffet of dessert plankjes
  • Best met drankenforfait

+ zalm en gamba à la plancha: € 54 pp
+ zalm, gamba en kreeft 700/800 op de Ofyr: € 79 pp (halve kreeft per persoon)

Barbecue op maat

Als het wat meer mag zijn: (mini) hamburgers, filet pur, tomahawk, côte à l’os, kreeft, gepofte aardappelen met daslookboter, groene asperges, bereidingen en stoofpotjes in de Dutch oven, vers geklopte bearnaisesaus,.. Voor het dessert denken we aan pannekoeken, gekarameliseerde ananas,…

Barbecue is ideaal voor

  • voor grotere groepen
  • gecombineerd met een lang aperitief
  • meer ontspannen sfeer
  • showcooking met houtvuur en koks in actie
  • Voor speciale gelegenheden: huwelijk, huwelijksverjaardag, communie, familiefeest, verjaardag,…

RECEPTIE OF LANG APERITIEF

Recepties zijn vaak ook in combinatie met een menu of barbecue. Bijvoorbeeld bij een huwelijk waar eerst een receptie wordt gehouden voor een grotere groep of een barbecue waar het aperitief . bewust wat langer mag zijn. Het dranken forfait dekt hier niet de lading, daarom stellen we voor tijdens de receptie per glas of fles te rekenen en nadien een dranken forfait te nemen zonder aperitief.

  • Belgische bubbels per fles
  • Nootjes en chips van ’t Huys
  • Finger food: forfait forfait € 16 pp of zelf samen te stellen
    • Alternatieven om een selectie hapjes op tafel te zetten:
    • Bruschetta met look: € 12 per 6 (veggie)
    • Mini loempia met dip: € 8 per 10 (veggie)
    • Bitterballen met dip: € 8 per 10
    • Kaaskroketjes met dip: € 10 per 10 (veggie)
    • Portie kaas met mosterd De Ster: € 8 (veggie)
    • Hummus met tortilla chips: € 10 (veggie)
    • Ajuinringen met verse tartaar: € 8 (veggie)
    • Kibbeling met verse tartaar: € 12
  • Onze planken:
    • Kaasplank 6 Belgische kazen, geserveerd met vers afgebakken brood (met verse boter, olijfolie en grof zout), verkrijgbaar als foodpairing met 3 Belgische trappisten (kleinere glazen) of wijnen
    • Grote apero plank Belgische kazen, fijne vleeswaren, brood en boter
    • Grote apero plank warme hapjes
  • Bij barbecue worden dan ook de hapjes van de Ofyr geserveerd

WAT WE GRAAG WETEN BIJ GROEPEN

Bij iedere reservatie weten we graag 3 werkdagen op voorhand:

  • wat de menukeuze van elk is per gang, iedereen moet niet hetzelfde nemen
  • geef ook keuzes door zoals saus (indien van toepassing) of bakwijze
  • hoeveel vegetariërs
  • opmerkingen inzake intoleranties
  • planning als de tijd beperkt is, te beginnen met uur van aankomst
  • tafelschikking
  • binnen of buiten, apart terras,…
  • is de keuze een drankenforfait of op één rekening
  • of u een factuur wenst en dus geen BTW-ticket wat we standaard geven

Voorschot

Voor groepen wordt steeds een voorschot gevraagd van 40%. Nadat het voorschot is voldaan wordt de voorlopige reservatie pas definitief. Voor een voorlopige reservatie is de maximale termijn 2 weken. Vooraleer de voorlopige reservatie wordt geannuleerd, sturen we steeds een verwittiging per mail.

Voorschot te storten op rekening van ’t Oud Gasthuys BV: BE06 7340 0768 3722
Gelieve steeds datum en naam te vermelden. Voorschot factuur steeds mogelijk.