Het groepsrestaurant te Leuven

Onze locatie is uniek en ideaal voor groepen vanaf 8 tot 150 personen (binnen 96 personen). Voor groepen bieden we verschillende formules aan: ontbijt, koud buffet, brunch, receptie, walking dinner, diner met teambuilding zoals moordspel of tasting of quiz, menu 2 of meer gangen en outdoor barbecue.

Groepen even praktisch

Bij reservaties voor groepen weten we graag enkele dagen op voorhand wat ieder wil om de keuken te helpen. Nadat het contactformulier is ingevuld (of zie beneden) zullen we een voorlopige reservatie maken, geheel vrijblijvend maar zo ben je even zeker van de beschikbaarheid totdat de offerte is goedgekeurd. De reservatie wordt definitief na betaling van het voorschot, 40% op basis van de offerte. Het is mogelijk om het aantal personen gratis te wijzigen tot één dag op voorhand, niet de dag zelf. Indien het aantal personen 20% minder is dan voorzien, behouden we het recht te annuleren.

Private zaal

In de 18de eeuwse zaal kunnen groepen tot 28 personen volledig privaat dineren of in het kader van teambuilding een dinerspel spelen. De warme kamer kan gratis privaat gehuurd worden met minimaal 16 personen met 3 gangen menu en dranken forfait (of gelijkaardige formule). Indien minder wordt een huur aangerekend van € 260 (per middag of avond). De warme kamer is ook voorzien van HD beamer, krachtige geluidsinstallatie en wifi.

Formules

Voor groepen vanaf 8 personen stellen wij graag het groepsmenu voor.

Voor groepen vanaf 24 personen kunnen we ook een ontbijt, broodjes lunch, koud buffet of brunch met Belgische kazen en fijne vleeswaren of een lekkere barbecue organiseren met buffet. Voor grote groepen bieden we ook buffetten voor koud, warm en dessert aan.

Bij iedere groep raden we aan het drankenforfait te nemen. Bij een receptie vooraf wordt meestal per fles gerekend.

Ontbijt, broodjes of koud buffet

Voor groepen vanaf 24 personen, gelieve een offerte te vragen

Koffie met iets meer

Per tas koffie of thee € 3,5, à volonté € 5 pp max. 1 uur.
Ontbijtkoeken: chocoladebroodje, croissant, boterkoek, ronde suisse € 3 per stuk, € 5,5 pp voor 2 stuks
Taart: assortiment taarten, € 6 per stuk

Ontbijt

Viennoiserie, broodjes, assortiment beleg, fruit en verse fruitsalade, yoghurt (natuur en vegan), lokaal fruitsap, tas koffie of thee: € 16 pp. Graag maken we een voorstel op maat met meer lekkers.

Koud buffet

Dagverse soep, selectie broodjes, buffet kazen en fijne vleeswaren gedecoreerd met vers fruit en noten, gemengde salade, witte kool salade curry appel, salade soja paprika, komkommersalade, tomaatjes, pasta pesto en aardappelsalade, water en bruiswater à volonté.

Brunch

Graag werken we een voorstel uit op maat waarin we ontbijt, koud buffet en Belgische klassiekers combineren. Dit kan aangevuld worden met lokale fruitsappen en Belgische bubbels en wijnen.

Dit kan ook buiten geserveerd worden als het weer het toelaat met een buffet met bediening. Extra dranken worden geserveerd op één rekening.

DRANKEN FORFAIT

Enkel voor gehele groep, dranken forfait bij groepsmenu of barbecue.

  • Glas Belgische bubbels, wijnen van ’t Huys, bieren van ’t vat, selectie frisdrank en fruitsap, water en bruiswater tot en met koffie/thee: € 28 pp (max 2,5 uur, daarna € 10/pp/uur)
    Voor BOB mocktail of natuurbubbels, natuurwijnen 0%, bieren 0%, limonade van ’t Huys en frisdranken.
  • Forfait kinderen tot 12 jaar: € 14 pp

MINI DRANKEN FORFAIT

Glas Belgische bubbels, 1 glas x wijn of 1 x bier van het vat + water à volonté, 1 tas koffie of thee

€ 16 pp
Niet mogelijk bij barbecue, enkel bij Vlaams menu of menu 2 gangen of enkel hoofdgerecht
Combinatie mini en gewone dranken forfait niet mogelijk

GROEPSMENU

  • Vlaamse menu: soep + hoofdgerecht + dessert € 34
  • Hoofdgerecht + dessert € 36
  • Voorgerecht + hoofdgerecht € 42
  • Groentesoep + hoofdgerecht + dessert € 45
  • Voorgerecht + hoofdgerecht + dessert € 48
  • Soep + voorgerecht + hoofdgerecht + dessert € 54
  • Menu kinderen 3 gangen € 30

Zie beneden, menu voor de herfst wordt spoedig aangekondigd.

KINDERMENU

Tot 12 jaar 3 gangen, € 30 pp

  • Als voorgerecht kaaskroket of zalmkroket met salade of portie bitterballen met ketchup of dagverse soep
  • Als hoofdgerecht mag er gekozen worden uit de kaart voor kleine bon vivants
  • Als dessert een ijsje

VLAAMS MENU *
3 gangen voor slechts € 34

Groentesoep van de dag – veggie

Hoofdgerecht:

  • Bouletten van ’t Huys met warme krieken of provençaalse saus + friet
    ook in 100% veggie mogelijk met onze bouletten met champignon
  • Spiering kotelet Blackwell + friet
    Blackwell saus wordt gemaakt met pickels

Dessert

  • Panna cotta
  • Sorbet

Tip! Ideaal met mini drankenforfait € 16: glas Belgische bubbels, 1 glas x wijn of 1 x bier van het vat + water à volonté, koffie of thee

* niet samen met warme kamer of spel, vanaf 16 personen

MENU APRIL MEI

VOORGERECHT

  • Handgesneden gerookte zalm
  • Vitello Tonnato
  • Salade burrata op bedje van gegrilde zuiderse groenten en hummus – veggie
  • Asperges op zijn Vlaams – veggie
  • Ambachtelijke ravioli 2 st zalm dille

HOOFDGERECHT

  • Steak Blanc Bleu Belge + frietjes
    + huisgemaakte saus peperroom, archiduc € 4,5
  • Vis van de dag met asperges + gebakken krielpatatjes
  • Huisgemaakte Vlaamse stoverij van varkenswangetjes + Friet
  • Ouderwets koninginnenhapje van Mechelse koekoek
  • Ouderwets koninginnenhapje van vergeten groenten + krielpatatjes – veggie

DESSERT

  • Colonel: citroensorbet met wodka
  • Panna cotta koffie speculoos crumble
  • Coupe Belgische aardbeien

MENU ZOMER

JUNI ■ JULI ■ AUGUSTUS
VOORGERECHT
  • Salade mozarella – veggie
  • Gerookte zalm
  • Ambachtelijke ravioli 2 st
  • Bisque van Noordzeegarnalen met rouille
HOOFDGERECHT
  • Steak Blanc Bleu Belge extra mals + frietjes of krieltjes
    + huisgemaakte saus peperroom, archiduc, chorizo of provençaal € 4,5
  • Huisgemaakte Vlaamse stoverij + frietjes
  • Koninginnenhapje grand-mère + frietjes
  • Vol-au-vent van verloren groenten + frietjes
  • Champignon balletjes in de provençaalse saus + frietjes – veggie
DESSERT
  • Sorbet met vers fruit
  • Panna cotta volgens suggestie
  • Coupe vanille volgens suggestie

ZOMER

Bij ’t Oud Gasthuys is de zomer heerlijk genieten op de ruime en rustige terrassen. We zijn dan vanaf ’s middags open tot ’s avonds met zomerse vibes, brasserie kaart en cool drinks en ’s avonds genieten we volop van de specialiteiten van de Ofyr barbecue en de Noordzee. Voor groepen en familie kunnen we een privaat terras voorzien met zicht op klooster en kapel, voor grotere groepen een deel (tot 50p) van het grote terras vooraan of volledig (tot 100 p). Wie meer wil, kan de gehele zaak exclusief huren.

OUTDOOR ZOMER & WINTER BARBECUE

Wij doen het gehele jaar door outdoor cooking vanaf 24 personen, nu met verwarmd en overdekt buitenterras.

Barbecue en outdoor cooking voor groepen vanaf 24 tot 140 personen: vanaf € 48 pp

  • Aperitief met warme hapjes van de Ofyr: scampi, bruschetta lookboter, …
  • Buffet à volonté met vlees (steak extra, barbecue worst, gemarineerde kip, hamburger), veggie (burger, geroosterde zoete pepers, gekarameliseerde wortels), warme en koud groenten en salada’s, broodjes, pasta pesto, aardappelsalade, koude en warme sauzen, alles om je eigen hamburger te maken,…
  • Dessert Buffet of dessert plankjes
  • Best met drankenforfait

+ zalm en gamba à la plancha: € 54 pp
+ zalm, gamba en kreeft 700/800 op de Ofyr: € 79 pp (halve kreeft per persoon)

Barbecue op maat

Als het wat meer mag zijn: (mini) hamburgers, filet pur, tomahawk, côte à l’os, kreeft, gepofte aardappelen met daslookboter, groene asperges, bereidingen en stoofpotjes in de Dutch oven, vers geklopte bearnaisesaus,.. Voor het dessert denken we aan pannekoeken, gekarameliseerde ananas,…

Barbecue is ideaal voor

  • voor grotere groepen
  • gecombineerd met een lang aperitief
  • meer ontspannen sfeer
  • showcooking met houtvuur en koks in actie
  • Voor speciale gelegenheden: huwelijk, huwelijksverjaardag, communie, familiefeest, verjaardag,…

RECEPTIE OF LANG APERITIEF

Recepties zijn vaak ook in combinatie met een menu of barbecue. Bijvoorbeeld bij een huwelijk waar eerst een receptie wordt gehouden voor een grotere groep of een barbecue waar het aperitief . bewust wat langer mag zijn. Het dranken forfait dekt hier niet de lading, daarom stellen we voor tijdens de receptie per glas of fles te rekenen en nadien een dranken forfait te nemen zonder aperitief.

  • Belgische bubbels per fles
  • Nootjes en chips van ’t Huys
  • Finger food: forfait forfait € 16 pp of zelf samen te stellen
    • Alternatieven om een selectie hapjes op tafel te zetten:
    • Bruschetta met look: € 12 per 6 (veggie)
    • Mini loempia met dip: € 8 per 10 (veggie)
    • Bitterballen met dip: € 8 per 10
    • Kaaskroketjes met dip: € 10 per 10 (veggie)
    • Portie kaas met mosterd De Ster: € 8 (veggie)
    • Hummus met tortilla chips: € 10 (veggie)
    • Ajuinringen met verse tartaar: € 8 (veggie)
    • Kibbeling met verse tartaar: € 12
  • Onze planken:
    • Kaasplank 6 Belgische kazen, geserveerd met vers afgebakken brood (met verse boter, olijfolie en grof zout), verkrijgbaar als foodpairing met 3 Belgische trappisten (kleinere glazen) of wijnen
    • Grote apero plank Belgische kazen, fijne vleeswaren, brood en boter
    • Grote apero plank warme hapjes
  • Bij barbecue worden dan ook de hapjes van de Ofyr geserveerd

WAT WE GRAAG WETEN BIJ GROEPEN

Bij iedere reservatie weten we graag 3 werkdagen op voorhand:

  • wat de menukeuze van elk is per gang, iedereen moet niet hetzelfde nemen
  • geef ook keuzes door zoals saus (indien van toepassing) of bakwijze
  • hoeveel vegetariërs
  • opmerkingen inzake intoleranties
  • planning als de tijd beperkt is, te beginnen met uur van aankomst
  • tafelschikking
  • binnen of buiten, apart terras,…
  • is de keuze een drankenforfait of op één rekening
  • of u een factuur wenst en dus geen BTW-ticket wat we standaard geven

Voorschot

Voor groepen wordt steeds een voorschot gevraagd van 40%. Nadat het voorschot is voldaan wordt de voorlopige reservatie pas definitief. Voor een voorlopige reservatie is de maximale termijn 2 weken. Vooraleer de voorlopige reservatie wordt geannuleerd, sturen we steeds een verwittiging per mail.

Voorschot te storten op rekening van ’t Oud Gasthuys BV: BE06 7340 0768 3722
Gelieve steeds datum en naam te vermelden. Voorschot factuur steeds mogelijk.