Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe.
Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel al doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen die jaarlijks geproduceerd worden. Dit zijn zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties.
Bij Hoenshof wordt voluit geëxperimenteerd met zeer diverse assemblages op vaten van eikenhout, kersenhout, graniet en leem. In 2018 maakten ze ook de eerste Belgische oranje wijn. Daarnaast maakt domein Hoenshof sublieme zoete wijnen met frisse zuren. De ijswijnen van appel, peer en druif genieten grote faam.
De Hoenshofwijnen kapen jaarlijks medailles weg in de wedstrijd voor beste Belgische wijn. In 2017 behaalden ze de gouden medaille voor de Cuvée d’Amour, latest harvest, en een zilveren medaille voor de Pinot Gris Barrique. In 2019 won de rode wijn Stierenbloed een gouden medaille.
De Hoenshof wijnen kan je proeven per glas, per fles en ook om mee te nemen.
Als verdeler van de wijnen leveren wij ook aan horeca en evenementen.
Degustaties zijn voor groepen ook met foodpairing steeds mogelijk op verzoek.
Klik hier de wijnen te ontdekken in de webwinkel.