Hoe vier je de nationale feestdag?

Simpel toch! Start met een goede aperitief, Belgische bubbels bij voorkeur, en een lekkere barbecue met goede Belgische wijntjes. Voor vrijdag en zaterdag kan u op ons ruim terras in historisch kader komen genieten à la carte met een ruime selectie (Belgische) wijnen per glas. We zijn doorlopend open op vrijdag en zaterdag.

Ofyr Barbecue Buffet 20/7

Daarom starten we dit verlengde feestweekend vandaag met het Ofyr BBQ Buffet à volonté. De prijs bedraagt € 45 inclusief dessert naar keuze. De normale kaart is dan niet beschikbaar.

Wijndomein Entre-Deux-Monts in de kijker

We hadden reeds een paar mooie flessen in onze collectie en gaan nu voluit voor één van de beste wijndomeinen in Vlaanderen. Naast uitstekende bubbels maken ze ook verfijnde witte wijnen, beiden hebben trouwens al meerdere prijzen gewonnen.

Ik zou toch ook graag een fabeltje de wereld uit helpen, Belgische wijnen zijn niet duur en kunnen zo lekker zijn. Kwestie is om ook andere wijndomeinen dan de gevestigde namen een kans te geven.

Volgende wijnen zal u vanaf vandaag steeds bij onze kunnen verkrijgen, enkelen per glas, allemaal zowel per fles en om mee te nemen:

 • Wiscoutre Blanc de blancs (37,5 cl, 75 cl en magnum 150 cl)
  Méthode Traditionnelle Brut, druiven Chardonnay en Auxerrois.
  Wiscoutre is een mousserende wijn was de eerste sinds 2009 valt bijna jaarlijks in de prijzen. Ideaal als apertief.
 • Wiscoutre Rosé
  Méthode Traditionnelle, Brut Rosé
  Druiven Chardonnay, Auxerrois en Acolon, en bevat 12,5% alcohol. Perfect als aperitief.
 • Bacquaert Brut
  Méthode Traditionnelle, Brut. Gastronomische wijn als aperitief of bij een voorgerecht.
  Bacquaert Brut is een mousserende wijn en wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir
 • Zientje
  Méthode Traditionnelle, fruitig met minder alcohol
  Zientje wordt gemaakt van Chardonnay-druiven, appels (Lola, Nicoter en Jonagold) en BIO-vlierbloesem, en bevat 8% alcohol.
  In de mond: verfrissend, sappig fruitig met een laag alcoholgehalte en een puntje restsuiker
 • Quatre Cépages 2022
  De Quatre Cépages wordt gemaakt van 4 druivensoorten: Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Meunier en bevat 12% alcohol.
  In de mond:  fris fruitig en licht exotisch, aangename fijne zuren
 • Pinot La Douve 2022
  De Pinot La Douve is een assemblage van Pinot-variëteiten: Pinot Gris, Pinot Meunier, Pinot Noir en Pinot Auxerrois en bevat 12% alcohol.  De naam La Douve komt van de Douvevallei naast onze wijnvelden, waarin de rivier La Douve ontspringt.
 • Chardonnay 2021 (op bestelling)